Nieuwe rubriek: NVOF Leden ‘onder de loep!’

28 jan 2020
De kracht van een vereniging is dat wij verenigd zijn door ons specialisme. Maar dat niet alleen! Het bijzondere van onze kleine vereniging is niet alleen de professionele betrokkenheid, maar ook op het persoonlijke vlak zijn wij een heel gezellige en saamhorige club. Om onze collega’s (nog) beter te leren kennen introduceren wij een nieuwe rubriek: “NVOF leden ‘onder de Loep’”.

Martijn Trogh bijt het spits af

Wie ben je? 
Ik ben Martijn Trogh, 31 jaar uit Amstelveen

Waar werk je? 
Ik werk als algemeen en MSc. Orofaciaal fysiotherapeut in mijn eigen particuliere praktijk, Fysiotherapie Jeanne d’Arclaan, te Amstelveen. 

Lidmaatschap NVOF
Ik ben sinds het tweede jaar van de Master Musculoskeletale Revalidatie aspirant lid NVOF en sinds afstuderen in 2018 volwaardig lid van de NVOF. 

Wanneer en waarom heb je de specialisatie orofaciaal gedaan? 
In 2013 ben ik gestart aan de HAN met de Master MMR. Al sinds afstuderen in 2011 van de bacheloropleiding fysiotherapie vond ik het hoofd-halsgebied erg interessant. Ik had altijd het idee om een master te volgen welke meerdere specialisaties aanbood, zodat ik nog kon kiezen voor een andere tak van sport. Uiteindelijk was het voor mij helder dat ik in het tweede jaar van de MMR zou kiezen voor het orofaciale domein. 
Wat vindt u zo leuk aan orofaciale fysiotherapie/ behandelen van orofaciale klachten? 
Het is een complex gebied met veel interessante pathologieën, waarbij multidisciplinaire samenwerking noodzakelijk is, wat elke casus erg interessant maakt. 

Welke boodschap heb je voor je NVOF-collega’s
Zoek elkaar op, laten we samen proberen ons vak nog meer op de kaart te zetten. 
Ik merk dat er nog steeds veel onwetendheid is over ons mooie specialisme, zowel bij patiënten als bij specialisten. 

Wat doe je zelf voor de NVOF? Voor het orofaciaal vak? 
Voor de NVOF zelf ben ik nog niet zo actief. Maar ik ben bewust bezig met het ‘openbaar’ maken van ons mooie vak bij alle (para)medische beroepen. In mijn netwerk merk ik dat klachten als onbegrepen oorpijn bijvoorbeeld veelal via de huisarts naar de KNO-arts werden gestuurd, hedendaags komen deze patiënten direct vanaf de huisarts bij mij op consult. Men krijgt meer begrip voor en kennis over de orofaciaal fysiotherapeut.

Aan welke orofaciale collega wil je ‘de loep’ doorgeven?

Alle Sterk, ik ben benieuwd hoe de ontwikkelingen zijn op orofaciaal gebied in het Noorden van het land. 

Trefwoorden: